هر حرکتى که براى دفاع از زنان انجام مىگیرد، باید رکن اصلى آن رعایت عفاف زن باشد. عفّت در زن،
وسیلهاى براى تعالى و تکریم شخصیت زن در چشم دیگران، حتّى در چشم خودِ مردان شهوتران و بىبندوبار است.
عفّت زن، مایهٔ احترام و شخصیت اوست. این مسأله حجاب و مَحرم و نامَحرم و نگاه کردن و نگاه نکردن، همه به خاطر این
است که قضیه عفاف در این بین سالم نگه داشته شود.عفّت در زن، وسیلهاى براى تعالى و تکری شخصیّت زن
در چشم دیگران، حتّى در چشم خودِ مردان شهوتران و بىبندوبار است. عفّت زن، مایهٔ احترام و شخصیّت اوست.
این مسأله حجاب و مَحرم و نامَحرم و نگاه کردن و نگاه نکردن، همه به خاطر این است که قضیه عفاف در این بین سالم نگه داشته شود.

تشبه به کفار و ترویج فرهنگ آنان
اجوبه الاستفتائات مقام معظم رهبری
تشبه به کفار و ترویج فرهنگ آنان
س 1373: آیا پوشیدن لباسهایی که بر روی آن حروف و تصاویر خارجی چاپ شده،جایز است و آیا این لباسها ترویج فرهنگ غربی محسوب میشوند؟
ج: اگر مفاسد اجتماعی نداشته باشند پوشيدن آنها فینفسه اشکال ندارد و امّا اينکه ترويج فرهنگ غربیِ معارض با فرهنگ اسلامی محسوب میشود يا خير، موکول به نظر عرف است.
س 1374: امروزه وارد کردن لباسهای خارجی و خرید و فروش و استفاده از آنها در داخل شهرها متداول شده است، با توجه به افزایش تهاجم فرهنگی غرب به انقلاب اسلامی، این کار چه حکمی دارد؟
ج: واردات و خريد وفروش واستفاده از آنها به مجرّد اينکه از کشورهای غيراسلامی وارد شدهاند، اشکال ندارد، ولی آنچه که پوشيدن آن با عفّت و اخلاق اسلامی منافات داشته باشد و يا ترويج فرهنگ غربی که دشمن فرهنگ اسلامی است، محسوب میشود، واردات و خريد وفروش و پوشيدن آن جايز نيست و دراين مورد بايد به مسئولين مربوطه مراجعه شود تا از آن جلوگيری کنند.
س 1375: تقلید از مدهای غربی در کوتاه کردن مو چه حکمی دارد؟
ج: معيارهای حرمت در اين موارد، شبيه شدن به دشمنان اسلام و ترويج فرهنگ آنهاست و اين موضوع با توجه به کشورها و زمانها و اشخاص مختلف، فرق میکند و اين امر مختص به غرب هم نمیباشد.

س 1376: آیا جایز است مربّیان مدارس موهای دانش آموزانی را که موهای سر خود را به شکلهای غربی که مخالف آداب اسلامی و تشبه به کفّار است، اصلاح و آرایش میکنند، بتراشند؟ با علم به اینکه راهنمایی و نصیحت آنان فایدهای ندارد؟ و آنان ظواهر اسلامی را در مدرسه رعایت میکنند ولی پس از خروج از مدرسه تغییر وضعیت میدهند، وظیفه ما چیست؟
ج: تراشيدن موی سر دانش آموزان توسّط مربّيان شايسته نيست. اگر مسئولين مدرسه تشخيص دادند که بعضی از کارهای دانش آموزان با آداب و فرهنگ اسلامی تناسب ندارد، بهتر است آنان را نصيحت و راهنمايیهای پدرانه نمايند و در صورت نياز اوليای آنان را برای کمک به حل مشکل، از وضعيت دانش آموزان خود آگاه نمايند و البته مراعات قوانين آموزش و پرورش، لازم است.
س 1377: پوشیدن لباس آمریکایی چه حکمی دارد؟
ج: پوشيدن لباسهايی که توسط دولتهای استعماری توليد شدهاند، ازاين جهت که ساخت دشمنان اسلام است، فینفسه اشکال ندارد، ولی اگر اين کار مستلزم ترويج فرهنگ غيراسلامی دشمن باشد و ياباعث تقويت اقتصاد آنان برای استعمار و استثمار سرزمينهای اسلامیشود و يا منجر به وارد شدن ضرر اقتصادی به دولت اسلامی گردد، دارای اشکال است و حتّی در بعضی از موارد جايز نيست.
س 1378: آیا برای زنان، شرکت درمراسم استقبال و خوشآمدگویی و تقدیم دسته گل که توسّط وزارتخانهها و ادارات دولتی و غیر آنها، ترتیب داده میشود، جایز است و آیا صحیح است که شرکت آنان را در این مراسم، این گونه توجیه کنیم که هدف ما نشان دادن حرّیت و احترام زن در جوامع اسلامی است؟
ج: دعوت از زنان برای مشارکت درمراسم استقبال و خوش آمدگويی به مهمانان خارجی وجهی ندارد و در صورتی که موجب فساد و ترويج فرهنگ غيراسلامی شود، جايز نيست.

س 1379: پوشیدن کروات چه حکمی دارد؟
ج: بهطور کلی پوشيدن کروات و ديگر لباسهايی که پوشش و لباس غير مسلمانان محسوب میشوند بهطوری که پوشيدن آنها منجر به ترويج فرهنگ منحطّ غربی شود جايز نيست.
س 1380: فروش کلیه عکسها و کتابها و مجلاتی که بهطور آشکار مشتمل بر امور قبیح و مبتذل نیستند ولی بهطور ضمنی باعث ایجاد جوّ فرهنگی فاسد و غیر اسلامی بهخصوص در بین جوانان می شوند، چه حکمی دارد؟
ج: خريد و فروش و ترويج اموری از اين قبيل که منجر به انحراف جوانان و فساد آنان و باعث پيدايش جوّ فرهنگی فاسدی می شوند، جايز نيست و واجب است از آنها اجتناب شود.
س 1381: امروزه وظیفه زنان برای مقابله با تهاجم فرهنگی به جامعه اسلامی ما چیست؟
ج: يکی از مهمترين وظايف آنان حفظ حجاب اسلامی و ترويج آن و پرهيز از لباسهايی است که پوشيدن آنها تقليد از فرهنگ دشمن محسوب میشود.
س 1382: بعضی از مسلمانان عیدهای مسیحیان را جشن میگیرند، آیا این کار اشکال ندارد؟
ج: جشن گرفتن ميلاد حضرت عيسی مسيح(علی نبيّنا وآله وعليهالسلام) اشکال ندارد.
س 1383: آیا پوشیدن لباسی که تبلیغ و تشویق شراب روی آن وجود دارد، جایز است؟
ج: جايز نيست.
گردآوری شده توسط پایگاه سایبری اسلام دین جاودان
منابع:
سایت مقام معظم رهبری
شبکه اطلاع رسانی دانا
پایگاه سایبری اسلام دین جاودان
اگر این متن را از پایگاه کپی می کنید لطفا این لوگو را درادامه (آخر)متنی که کپی کرده اید بگذارید

این مطلب را به زبان های دیگر بخوانید
:: موضوعات مرتبط:
مقام معظم رهبری وامام خمینی(ره) ,
حجاب ,
فرهنگ ,
,
:: برچسبها:
چادر ,
حجاب ,
چادرنشانه ملی ما ,
مقام معظم رهبری ,
اسلام دین جاودان ,
حدیث درمورد حجاب ,
:: بازدید از این مطلب : 716
|
امتیاز مطلب : 165
|
تعداد امتیازدهندگان : 35
|
مجموع امتیاز : 35